Concertagenda

Einklang; dubbelconcert AKK & BKK

In het najaar bundelen wij onze krachten met het Brabants Kamerkoor. In twee concerten brengen wij gezamenlijk muziek ten gehore die gedijt bij de warme, ronde klank van een grotere bezetting. Los van elkaar presenteren beide koren zich ook met koorwerken die juist weer vragen om een kleinere, transparante bezetting.

Je hoort o.a. dubbelkorige composities uit de Duitse romantiek zoals Warum toben die Heiden van Mendelssohn en An die Sterne van Schumann. In een dialoog tussen de twee koren worden de teksten levendig verbeeld. Door optimaal gebruik van herhalende harmonieën ontstaat een duidelijk stereo-effect. De componist Hugo Wolf zoekt in Sechs Geistliche Lieder op het gebied van harmonie juist de randjes op en schuurt tegen het moderne aan.

De Franse tint aan dit programma zorgt voor luchtigheid met de vrolijke Chansons Françaises van Poulenc en het koesterende Terre Jurassienne van Rosaz.

Dirigente, zangeres en violiste Hebe de Champeaux componeerde Mille regrets tijdens de coronalockdown in 2020. Op een tekst uit de renaissance laat zij de smart van het verlies van een dierbare voelen op een eigentijdse manier.

Alles bij elkaar bieden wij een afwisselend concert met bekende én met nieuwe, verrassende muziek. Bekijk het volledige programma. We geven dit concert in Den Bosch en in Hoogland, zie voor meer informatie het blok hieronder.

CONCERT DEN BOSCH
zondagmiddag 29 okt 2023 – 16.00 uur

Grote Kerk Den Bosch
Kerkstraat 20 – ‘s-Hertogenbosch
kaartverkoop via
 www.brabantskamerkoor.nl

CONCERT HOOGLAND
zondagmiddag 5 nov 2023 – 15.00 uur

Sint-Martinuskerk Hoogland
Kerklaan 22 – Hoogland
kaarten t/m 4 nov verkrijgbaar in de voorverkoop
er is geen kaartverkoop aan de kerk
entreeprijs volwassenen € 17,50
jongeren t/m 18 jaar gratis

kaarten Hoogland bestellen

Met dank aan onze subsidiegevers: