Concertagenda

voorjaar 2022 : Muziek als medicijn

De afgelopen anderhalf jaar was een moeilijke tijd voor de koren. Ons koor heeft zich er manmoedig doorheen gesleept: met Zoomrepetities (inclusief chatrooms voor de broodnodige sociale binding), leuke webinars van Rienk met mysteryguests van buiten, duo-repetities bij een koorlid thuis, en zodra het weer mocht liverepetities in de Johanneskerk met de stoelen op 2,5 meter afstand van elkaar, in kleine bezetting, later uitbreidend naar het halve koor en vanaf juli weer met z’n allen op 1,5 meter afstand. We hebben eigenlijk geen week overgeslagen met elkaar, en niemand uit het koor is afgehaakt. We hebben zelfs af en toe nog belangstellende zangers kunnen inroosteren om mee te zingen! Ons koor bleef alive and kicking.

Onze Bachconcerten moesten we uitstellen, maar aan het begin van dit nieuwe seizoen konden we ze eindelijk geven, in Vianen en in de Joriskerk in Amersfoort. Het was heerlijk om weer voor publiek te mogen zingen, en getuige het grote aantal bezoekers bij beide uitvoeringen waren ook onze luisteraars hard toe aan een live-concert. En nu storten we ons, met twee verse sopranen in ons midden, vol overgave op een nieuw programma.

Nouja, nieuw … in de coronatijd hebben we de spirit hooggehouden met een leuk project: Muziek als medicijn. Om niet in een depressie te raken mocht je als koorlid verzoeken indienen voor muziek die voor jou werkt als troost, of je opbeurt in zo’n periode waarin je het zingen met je maatjes zo mist. Want zeg nou zelf, hoe leuk is een Zoomrepetitie, waarbij je thuis alleen met je standaardje staat te zingen, en niemand om je heen hoort meezingen? Uit de lange lijst met wensen is een mooi, afwisselend programma samengesteld. En met het repeteren aan die muziek zijn we samen de donkere maanden doorgekomen. Zonde om zo’n prachtig programma nu maar in de kast te leggen, dus we pakken het de komende maanden weer op en werken toe naar een uitvoering in het vroege voorjaar. Meer informatie over plaats en tijd van de concerten volgt.