Concertagenda

Inloopconcert Open Monumentendag

Op 14 september 2019 is het Open Monumentendag en laten wij weer van ons horen tijdens de door Scholen in de Kunst georganiseerde Inloopconcerten, dit jaar in twee prachtige monumenten in de Amersfoortse binnenstad:

14 september was ook de geboortedag van Amersfoorter Johan van Oldenbarnevelt: één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis, die precies 400 jaar geleden werd onthoofd. Dit jaar wordt van Oldenbarnevelt in Amersfoort herdacht met diverse activiteiten. In ons programma Het oor van Johan van Oldenbarnevelt sluiten wij aan bij dit herdenkingsjaar, met muziek uit zijn tijd. In de flyer hieronder kun je meer lezen over de geschiedenis en achtergrond van de componisten.

Vanwege dit programmathema heeft SidK ons wat meer tijd toegekend voor de optredens. Wat gaan we zingen?

• Ave Virgo sanctissima – Guerrero
  • Slaet op den trommele – Uit het Geuzenliedboek
  • Des Hemels licht – Valerius
  • Psaume 96, Chantez à Dieu – Sweelinck
  • Quand je voy ma maîtresse – Sweelinck
  • Vieni, dolc’ Hymeneo – Schuyt
  • Dat ick betovert ben – Padbrué
  • Ego flos campi – Tollius
  • Alleluia, o patriarcha pauperum – Tollius

Vier de geboortedag van Johan van Oldenbarnevelt en loop binnen bij één van onze concertjes. De toegang is gratis!

Najaarsconcert Heaven’s Delight

In het najaar van 2019 brengen wij een hommage aan de muziek, ter ere van St. Caecilia, de beschermheilige van de muziek. In dit programma zingen wij hemelse muziek, waaronder Hymn to St. Cecilia, van de op haar naamdag (22 november) geboren componist Benjamin Britten.

zaterdag 30 november 2019, aanvang 20.15 uur
Nieuwe Kerk, Leusderweg 110 in Amersfoort

zondag 1 december 2019,
plaats en tijdstip volgen nog

toegangsprijzen:
volwassenen €15, voorverkoop €13,50
kinderen t/m 18 jaar en studenten €8

De voorverkoop voor deze concerten start op 18 oktober

Kerstconcert Zeist

Op zaterdagmiddag 14 december om 16.30 uur geven wij een kerstconcert in de Sionskerk in Zeist, met prachtige koormuziek van Engelse componisten als Britten, Rutter en Howells.