Concertagenda

30 okt 2022: Jubileumconcert Il Festino

In 2022 bestaat het Amersfoorts Kamerkoor 50 jaar. Voor die gelegenheid geven wij op 30 oktober een bijzonder en extra feestelijk getint jubileumconcert in de Xaveriuskerk in Amersfoort.

Op het programma staat het muzikale schertsstuk Festino (het feest) van Adriano Banchieri. Hij schreef deze madrigalenkomedie in 1608 voor zijn Accademia dei Floridi, een groep vrienden om mee te discussiëren, evenementen te houden en vooral: muziek te maken. Het stuk bestaat uit twintig delen: populaire dansen, maskerades, spelen en madrigalen in een sfeer van carnaval en luidruchtige pret, satire, ironie en melancholie. Deze carnavalsoptocht speelt zich af op de pleintjes, straatjes en grachten van Venetië. De gondeliers zijn niet vergeten, en er komt zelfs een katten- en hondenkoor in voor! Een verteller en een maskerspeler voeren je mee langs alle liederen, en we worden begeleid door basso continuo.

Na de pauze maken we een sprong in de tijd. We pakken uit met het weinig uitgevoerde Aesop’s Fables, muzikale juweeltjes van de in 1955 geboren Engelse componist Bob Chilcott, voor koor en vleugel. Verder zingen we het betoverende Stars van Eric Esenvalds (geb. 1977), onder begeleiding van zingende glazen (jawel!). Ons laatste stuk, het in 2019 door Joost Kleppe gecomponeerde Caminante, no hay camino, is een opzwepend Spaans pelgrimslied met slagwerk dat het feest compleet maakt.

Aan dit concert werken mee:

Frans Krom – maskerspeler
Bette Westera – verteller
Marte Gerritsma – vleugel
Gied van Oorschot – cello
Eelco Kooiker – klavecimbel

Om even weer terug te gaan naar het begin in juli 1972: lees nog eens het allereerste krantenartikeltje over het Amersfoorts Kamerkoor uit onze oude archiefdoos.

Actie Toegift

Na twee coronajaren is ons enthousiasme niet minder geworden. Onze financiële buffer echter wel. We bleven door repeteren, soms in kleiner verband, soms via Zoom. Onze kosten voor de dirigent en de huur van de repetitieruimte liepen gewoon door. Voor de repetitieruimte betaalden we vaak meer omdat deze groter moest zijn i.v.m. de coronamaatregelen. Ondertussen hadden we geen inkomsten uit concerten. Daarom grijpen wij dit jubileumjaar aan voor een ludieke, eenmalige actie om onze financiële buffer te versterken:

Koop voor ons jubileumconcert één kaartje
voor de prijs van twee en geniet dubbel!

Een groter of kleiner extra bedrag is natuurlijk ook welkom, alle grote en kleine beetjes helpen.

Hoe werkt het?
Klik op de button ‘kaartjes kopen’ hieronder en bestel je kaartjes(s). Betaal je kaartje(s) voor het normale bedrag van € 15 per kaartje en maak dat bedrag over naar ons bankrekeningnummer NL 73 ABNA 0553 3308 96 t.n.v. Amersfoorts Kamerkoor, o.v.v. Jubileumconcert.
Maak je extra bijdrage apart over op datzelfde bankrekeningnummer
, o.v.v. Actie Toegift.

Is je eigen buffer ook geslonken? Laat deze actie dan aan je voorbijgaan en betaal gewoon de normale toegangsprijs van € 15.

Jubileumconcert Il Festino
zondagmiddag 30 okt 2022
aanvang 15.00 uur
St. Franciscus Xaveriuskerk
Het Zand 29 – Amersfoort
toegangsprijs € 15 (incl. programmaboekje)
jongeren t/m 18 jaar gratis

Je kunt t/m 29 oktober kaartjes kopen.

kaartjes kopen

Na afloop van het concert is er gelegenheid om samen met ons het glas te heffen op de afgelopen én de komende 50 jaar!

Tijdens onze concerten houden wij ons aan de op dat moment geldende coronavoorschriften.

In de Xaveriuskerk is voldoende ruimte om op anderhalve meter afstand van elkaar te zitten.

met dank aan onderstaande subsidiegevers voor hun financiële steun: