Concertagenda

Passieconcert De weg van het lijden

In dit programma met passiemuziek bezingen wij de lijdensweg die Jezus tweeduizend jaar geleden aflegde. Tot op vandaag zijn de veertien staties van deze Via Dolorosa een inspiratie voor duizenden. Vele componisten hebben de lijdensweg geprobeerd te vatten in woorden en klanken. Franz Liszt hanteerde bij het componeren van zijn Via Crucis voor koor en piano meer het gum dan het potlood: hij wilde de pure essentie laten horen en niets meer dan dat. Het resulteerde in een compositie die uitblinkt in eenvoud met veel verstilde momenten. Liszts Via Crucis is een werk dat troost en uitzicht wil bieden in moeilijke tijden. Dirigent Rienk Bakker zal tijdens de uitvoering zelf de vleugel bespelen.

Ter inleiding op de Via Crucis zingen we een aantal monumentale passiemotetten uit diverse hoeken van Europa.

zondag 14 april 2019, aanvang 19.30 uur
Ansfriduskerk Amersfoort
Jacob Catslaan 28, 3818 WK Amersfoort

vrijdagavond 19 april 2019 (Goede Vrijdag), aanvang 20.15 uur
Het Witte Kerkje Baarn
Kampstraat 8, 3741 AR Baarn
NB: je kunt de auto kwijt op de parkeerplaats op de hoek De Brink – Eemstraat

toegangsprijzen:
volwassenen €15, voorverkoop €13,50
kinderen t/m 18 jaar en studenten €8

concert Baarn: de voorverkoop is nu gesloten, maar je kunt nog kaartjes kopen voor aanvang in de kerk.

Inloopconcert Open Monumentendag

Op 14 september 2019 is het Open Monumentendag en laten wij weer van ons horen in één van de prachtige monumenten in de Amersfoortse binnenstad. 14 september was ook de geboortedag van Amersfoorter Johan van Oldenbarnevelt: één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis, die precies 400 jaar geleden werd onthoofd. In ons programma zullen wij aansluiten bij zijn herdenkingsjaar, dat in Amersfoort onder de aandacht wordt gebracht met diverse activiteiten.

Johan van Oldenbarnevelt

Najaarsconcert Heaven’s Delight

In het najaar van 2019 brengen wij een hommage aan de muziek, ter ere van St. Caecilia, de beschermheilige van de muziek. Op het programma staat o.a. de Hymn to St. Cecilia van de op haar naamdag (22 november) geboren componist Benjamin Britten.