Concertagenda

Passieconcert De weg van het lijden

In dit programma met passiemuziek bezingen wij de lijdensweg die Jezus tweeduizend jaar geleden aflegde. Tot op vandaag zijn de veertien staties van deze Via Dolorosa een inspiratie voor duizenden. Vele componisten hebben de lijdensweg geprobeerd te vatten in woorden en klanken. Franz Liszt hanteerde bij het componeren van zijn Via Crucis meer het gum dan het potlood: hij wilde de pure essentie laten horen en niets meer dan dat. Het resulteerde in een compositie die uitblinkt in eenvoud met veel verstilde momenten. Liszts Via Crucis is een werk dat troost en uitzicht wil bieden in moeilijke tijden. Ter inleiding hierop zingen we een aantal monumentale passiemotetten uit diverse hoeken van Europa.

Zondag 14 april 2019, aanvang 19.30 uur
Ansfriduskerk Amersfoort
Jacob Catslaan 28, 3818 WK Amersfoort

Vrijdagavond 19 april 2019 (Goede Vrijdag), aanvang 20.15 uur
Het Witte Kerkje Baarn
Kampstraat 8, 3741 AR Baarn

Toegangsprijzen:
volwassenen €15, voorverkoop €13,50
kinderen t/m 18 jaar en studenten €8

De voorverkoop voor deze concerten start op 1 maart 2019.